maanantai 30. syyskuuta 2013

Syyskuun ostokset

Tässä kuussa ostinkin sitten enemmän kirjoja kuin koko kesänä. Oli jo tosin aikakin. Tässä ne ovat muutamien ajatusten kera:


1. The bone season - Samantha Shannon

Puolitoista vuotta kestänyt odotus on päättynyt. Kun otin tämän paketista ulos, käteni tärisivät ja hymyilin posket kipeäksi. 


2. Stalked by death - Kelly Hashway

Luen tätä tällä hetkellä, ja rakastan jokaista sivua. Luvassa on siis kunnon fanityttö-arvostelu.


3. Come what may  ja 4. Take me now - Faith Sullivan 

Voimakkaita tunteita näissä kummassakin. Odotan kovasti.


5. The coincidence of Callie and Kayden - Jessica Sorensen

Tarina kuulostaa todella kauniilta. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäisenä lukuvuorossa.


6. Obsidian - Jennifer L.Armentrout

Kirjailija vaikuttaa mielenkiintoiselta, joten ajattelin ottaa jonkin hänen sarjoistaan työn alle.


7. Throne of Glass ja 8. Crown of midnight - Sarah J. Maas

Tätä sarjaa ylistetään monessa blogissa. Katsotaan, tuleeko minustakin fani.


9. Shadow and bone - Leigh Bardugo

Tämä vaikuttaa omaperäiseltä, ainutlaatuiselta. Tartun tähän heti kun ehdin.


10. Vampire Academy - Richelle mead

Vampyyreja? Kyllä, kiitos!


11. City of glass ja 12. City of fallen angels - Cassandra Clare
'
Luin juuri City of bonesin, joka jätti jälkeensä vähän sekalaiset tunteet. Olen kuitenkin kiinnostunut lukemaan koko sarjan.


13. Ensimmäinen siirtokunta - Justin Cronin

Luin takakannen ja innostuin.


14. Jäljellä ja 15. Toisaalla - Salla Simukka 

Kotimaistakin kirjallisuutta pitää välillä lukea, eikö niin?


16. The Great Gatsby, Kultahattu - F. Scott Fitzgerald

Nappasin mukaan hetken mielijohteesta.


17. Punainen usva - Patricia Cornwell

Siitä on kamalan kauan, kun olen viimeksi lukenut Cornwellia. Kaipaan jo hänen henkilöitään!


18. Pelastaja - Jo Nesbo

Sarjan kerääminen jatkuu. Kaksi osaa minulla oli jo ennestään.


19. World was Z - Max Brooks

Otetaan nyt tästäkin selvää.


20. Saarnaaja - Camilla Läckberg

Uusia rikoskirjailijoita! Jee.



perjantai 20. syyskuuta 2013

Changed - Rose J. Bell

Changed kertoo Rosasta, metsästäjästä joka tappaa muunmuassa vampyyrejä, merenneitoja ja enkelten jälkeläisiä. Hänen elämänsä Bostonissa vaikeutuu entisestään, kun kaupunkiin ilmestyy kaksi arkkienkelin palveluksessa toimivaa enkelten jälkeläistä. Yllätyksekseen hän lähentyy heistä toisen, Jasonin, kanssa ja joutuu kohtaamaan hyvät ominaisuudet olennoissa, joita hän on kasvanut vihaamaan.

Rosa on menettänyt isänsä vuosia sitten, ja tämä menetys ja ajatus kostosta on kovettanut hänen sydämensä. Hän on vahva, älykäs ja hyvin itsenäinen päähenkilö, jollaisia ei nuortenkirjallisuudessa kovin usein kohtaa. Piinkovan luonteen lisäksi hän on yksi klaaninsa parhaista taistelijoista. Näin ollen hänestä puuttuu tyttömäisyys, joka turhan usein leimaa naispuolisia päähenkilöitä. Vaikka Rosaan on sen takia aika vaikea samastua, pidän hänestä kovasti. On mukavaa, kun henkilöt tarjoavat lukijalle haasteita.

Myös Jason yllätti minut hyvällä tavalla. Ensivaikutelman perusteella hän on ärsyttävä, itsekeskeinen ja toimii ihmissuhteissaan "who cares" -asenteella. Ulkokuoren alta paljastuu herkkyyttä, raskaita kokemuksia ja lojaaliutta: täysin toisenlainen persoona. Kirjailija on rakentanut hänet hienosti, minkä seurauksena hänestä tuli yksi lempihenkilöistäni tässä romaanissa.

Romaanissa on paljon sivuhenkilöitä, mutta jokaisella on paikkansa tarinassa. Parasta henkilökuvauksessa on sekä se, kuinka sivuhenkilöt vaikuttavat Rosan ja Jasonin elämään että Rosan ja Jasonin välinen suhde. Oli mielenkiintoista seurata, millaisten mutkien kautta Rosa tutustuu Jasonin todelliseen persoonaan ja toisinpäin. Minusta kirjailija tavoittaa jotakin olennaista ihmissuhteista ja motiiveista ihmisten toiminnan takana.

Rosan maailma puolestaan on kiinnostava yhdistelmä paranormaalia ja tavallista maailmaa. Ihmiset ovat tietoisia sekä metsästäjistä että olennoista, joita metsästäjät jahtaavat. Ihmiset myös kärsivät enkelten (jotka muuten eivät ole hyviä tässä romaanissa) ja metsästäjien välisestä sodasta kaikkein eniten, mikä näkyy muunmuassa tuhoutuneina kaupunkeina ja kurjina elinolosuhteina. Metsästäjän hengenvaarallinen taistelu yhdistyy jokapäiväisiin, kaikille tuttuihin ongelmiin tavalla, jossa on jotakin tuoretta ja erilaista - Rosa elää maailmassa, joka on samanaikaisesti yksinkertainen ja monimutkainen.

Pidän myös siitä, että tarina kerrotaan kiirehtimättä tapahtumasta toiseen. Hidas ja nopea kerronta ovat tasapainossa keskenään eikä yllättävistä juonenkäänteistäkään ole puutetta. Ainoat puutteet, jotka jäivät vähän häiritsemään, olivat melko vähäinen miljöön kuvailu ja ajoittain itseään toistava kieli. Nämä puutteet eivät kuitenkaan hallinneet lukukokemusta, vaan nautin kovasti tämän esikoisromaanin lukemisesta. Jatko-osaa odotan suurella mielenkiinnolla.

4,5/5

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kirjahyllyn täytettä (kesä 2013)

Ostin kesällä yllättävän vähän kirjoja, mutta ne, jotka ostin ovat erityisen mieleisiä. Nyt kun vielä osaisin päättää, minkä näistä luen ensimmäisenä.


Viides todistaja, Michael Connelly

Vihdoinkin sain tämän hyllyyni! Michael Connelly on yksi parhaista rikoskirjailijoista, ehkä jopa paras. Toivotaan, että ehdin lukea tämän vielä tämän vuoden puolella.


Tulitodistaja, Lars Kepler

Lisää Kepleriä, ahh. Tuntuu muuten hassulta puhua yhdestä henkilöstä kun tietää, että romaanien takana on kaksi ihmistä.


Luksuselämää, Jens Lapidus

Tästä olen iloinen siksi, että trilogian kaksi osaa ovat olleet hyllyssäni jo vaikka kuinka kauan. Nyt kun sarja on kokonainen, on mukavampaa aloittaa sen lukeminen. 


Kuolema kulkee kannoilla, Peter James

Tämä tarttui mukaan jotakin muuta kirjaa ostaessani. En ole lukenut tämän kirjailijan teoksia aikaisemmin.


Luostarin varjot - C.J Sansom ja Musta tuli - C.J. Sansom

Historiallisia romaaneja ei ole aikoihin osunut kohdalle. Luettuani takakannet minun oli aivan pakko ostaa nämä.


Viimeinen temppeliherra - Raymond Khoury

Olen jo pitkään halunnut tutustua Khouryn tuotantoon, joten kun näin tämän antikvariaatin hyllyssä, nappasin sen kummemmin miettimättä mukaani.


Valtaistuinpeli - G.R.R. Martin

Tähän tartun heti kun ehdin. Lainasin Valtaistuinpelin keväällä kirjastosta, mutta en päässyt alkua pidemmälle ennen kuin minun piti palauttaa se kirjastoon varauksen takia. Tuumin, että parasta ostaa koko sarja omaksi niin ei tarvitse kiirehtiä lukemisen kanssa.